Мъри има запазен уайлд-кард за турнира в Куинс

Турнирът в Куинс през тази година е запазил уайлд-кард за Анди Мъри, съобщиха организатори на надпреварата. 31-годишният британец се възстановява след операция на бедрото и все още не е обявил точна дата на своето завръщане, след като игра за последно на Аустрелиън Оупън през януари. Турнирът в Куинс ще се проведе между 17-23 юни, което може да предостави възможност на тенисиста да загрее, ако реши да участва на Уимбълдън.

Мъри има гарантиран уайлд-кард за турнира в Куинс, в случай, че реши да участва на една от силните надпревари на трева.

Мъри се подложи на хирургическа интервенция през януари в Лондон и сподели, че не изпитва вече болка в бедрото, въпреки че до момента е удрял само няколко топки без особено движение на тялото. Шотландецът може да участва на домашния турнир от Големия шлем – Уимбълдън, със защитен ранкинг, като престижната надпревара вече обяви краен срок до 18 юни за уайлд-кард на тазгодишното издание. „Имаме запазен уайлд-кард за Мъри, който ще уведоми турнирния директор Стивън Фароу дали ще участва, когато наближи надпреварата“, се казва в изявление на организаторите. БГНЕС припомня, че Мъри заяви преди началото на Аустрелиън Оупън, че обмисля да спре с тениса след Уимбълдън, но също така разкри, че турнирът в Мелбърн може да бъде последният в кариерата му. Междувременно, първата ракета на Великобритания Кайл Едмънд и сънародникът му Камерън Нори също бяха потвърдени в крайния списък с играчи на Куинс, който предлага достатъчно елитни тенисисти сред първите 32-ма поставени в схемата. Миналогодишният финалист на Ол Инглънд Клъб Кевин Андерсън и световният номер 8 Хуан Мартин дел Потро са сред заявилите участие, заедно със защитаващия титлата си Марин Чилич, Ник Кирьос, Стан Вавринка, Григор Димитров, Милош Раонич, Стефанос Циципас и полуфиналиста от Аустрелиън Оупън Лука Пуй.

„Тазгодишното издание на Куинс ще бъде изпълнено със звезди от настоящето и бъдещето“, заяви турнирният директор Стивън Фароу. „С удоволствие ще се насладим на играта на топ 10 играчи в лицето на Кевин Андерсън и Хуан Мартин дел Потро, които се присъединяват към вече заявилите участие шампиони от Големи шлем Марин Чилич и Стан Вавринка, и група от млади тенисисти, в които ние виждаме бъдещето на нашия спорт в следващите години“, добави той. Освен на сингъл, успоредно ще се проведе и турнир на двойки, както и първата надпревара за хора с увреждания на трева извън Уимбълдън. Предстои и първото издание на трофея „Пол Хъчинс“ – двубой до 18 г. между Великобритания и САЩ. /БГНЕС

Категории: