Манчини: Ще стане хубав мач, целта ни е победата

"България винаги е имала силни футболисти, най-вероятно има и сега, в момента със сигурност не преживява най-добрия си момент, защото прави смяна на генерациите. Със сигурност ще стане един хубав мач, но нашата цел е победата", заяви селекционерът на Италия Роберто Манчини преди утрешния двубой с България от квалификациите за Мондиал 2022 в Катар, предаде репортер на БГНЕС.

Роберто Манчини

"Лъвовете" посрещат четирикратните световни шампиони на Националния стадион "Васил Левски" в неделя от 21:45 часа, а Манчини разкри, че ще направи няколко промени в състава си в сравнение с мача със Северна Ирландия в четвъртък. "Със сигурност ще направим смени в състава, утре сутринта ще видим как ще се чувстват футболистите. Със сигурност ще има три, четири или пет смени в състава, но ще преценим утре. Белоти може да ни даде свежест, тъй като преди три дни почива. Евентуално ми притеснение, че Италия никога не е побеждавала в София, дори и да е била фаворит в повечето мачове. Това показва, че всички мачове трябва да се играят с пълна концентрация", коментира той.

Манчини си припомни за мач от Купата на европейските шампиони през 1992 година, в който е играл с екипа на Сампдория срещу Цървена Звезда и се е провел в София. "Два пъти съм идвал да играя тук, мачът с Цървена звезда ни закара на финала, така че спомените ми са перфектни и се надявам утре също да бъде така", каза италианският специалист.

Централният защитник на Скуадра Адзура Леонардо Бонучи изтъкна, че целта на Италия е да вземе трите точки в София. "България показа срещу Швейцария през второто полувреме, че може да ги затрудни, няма да е лесен мач, Италия винаги играе трудно тук, но сме тук, за да постигнем победа, макар че няма да е лесно. Няма специално футболист, който да отлича, гледахме видео на България, това, което повече ни притеснява, е колективът. Отборът на България има потенциал, но нашата цел е да се класираме за Катар възможно най-рано", коментира Бонучи. /БГНЕС