Манчини пожела успех на България срещу Швейцария

"Ще бъде трудно да спечелим първото място в групата, но към момента имаме по-добра голова разлика от Швейцария. Отиваме в Северна Ирландия да играем нашата игра и се надяваме, че България ще има отличен мач срещу швейцарците", каза футболният селекционер на Италия - Роберто Манчини, след равенството 1:1 между водения от него тим и Швейцария.

Роберто Манчини

"Адзурите" и "кръстоносците" оглавяват класирането в Група С, кръг преди края на световните квалификации (зона Европа). При равен брой точки, по регламент по-напред се класира отборът с по-добра голова разлика. Италия е с 2 попадения по-сполучлива голова разлика от Швейцария, към този момент в групата. Идния понеделник швейцарците приемат България, а Италия ще гостува на Северна Ирландия.

"Защо пък българите да не постигнат положителен резултат? Ние сме длъжни да победим, останалото не е в нашите ръце. Сега трябва да възстановим силите си, защото този двубой беше много тежък", коментира Манчини. Италия е настоящ европейски шампион по футбол. Първият състав в крайното класиране на квалификационната група ще получи квота за Мондиал 2022 в Катар. Вторият тим в подреждането пък ще трябва да ликува в 2 баража, за да се класира за големия форум. /БГНЕС