Манчестър Юнайтед срещу Истанбул ББ или Копенхаген в 1/4 финалите на Лига Европа

Манчестър Юнайтед може да спори с Истанбул ББ или Копенхаген в 1/4 финалите на Лига Европа. Това отреди жребият за 1/4 и 1/2 финалите на Лига Европа, който се проведе в Нион без представители на клубовете заради правилото за спазване на социална дистанция.

"Червените дяволи" са с единия крак в 1/4 финалите, след като победиха австрийския ЛАСК с 5:0 в първата среща.

Английският гранд спечели за първи път в историята си Лига Европа през 2017 г. Евентуален съперник на Манчестър Юнайтед в полуфиналите е Севиля, който се явява най-титулуваният тим в турнира с пет победи, последната през 2016 г.

Жребий за четвъртфиналите:

1. Волфсбург/Шахтьор Донецк - Айнтрахт/Базел

2. Ласк/Манчестър Юнайтед - Истанбул ББ/Копенхаген

3. Интер/Хетафе - Рейнджърс// Байер Леверкузен

4. Олимпиакос/Уулвърхемптън - Севиля/Рома

Победителят от 1/4 финал четири срещу победителя от 1/4 финал две

Победителя от 1/4 финал три срещу победителя от 1/4 финал две.

Преди отлагането на турнира заради пандемията от коронавирус се бяха изиграли първите срещи в шест от осемте осминафинални сблъсъци - Копенхаген - Истанбул ББ (0:1), Уулвърхемптън - Олимпиакос (1:1), Байер Леверкузен - Рейнджърс (3:1), Шахтьор Донецк - Волфсбург (2:1), Базел - Айнтрахт (3:0), Манчестър Юнайтед - ЛАСК (5:0). Единствените двойки, които не са играли още нито един мач са Интер - Хетафе и Севиля - Рома. Тези двубои от 1/8 финалите ще се проведат в една среща в Германия.

1/4 финалите също ще се играят в един мач в градовете Дуисбург, Дюселдорф и Гелзенкирхен. В спора за титлата двамата финалисти ще излязат един срещу друг в Кьолн на 21 август.

Датите за срещите са следните:

5-6 август: 1/8 финали, реванш

10-11 август: 1/4 финали

16-17 август: 1/2 финали

21 август: финал. /БГНЕС