Манчестър Юнайтед се справи с Брайтън у дома

Манчестър Юнайтед зарадва феновете на "Олд Трафорд" в добра игра и победа над Брайтън.

Отборът на Манчестър Юнайтед се изкачи до седмото място в класирането на Висшата лига, след като победи Брайтън енд Хоув Албиън с 3:1 в мач от 12-ия кръг на първенството. "Червените дяволи" загубиха от Борнемут миналия уикенд, но днес бяха категорични срещу "чайките" на "Олд Трафорд" и заслужено стигнаха до четвъртия си успех от началото на кампанията.

Домакините поведоха в резултата още в 17-та минута, когато изстрел на Андреас Перейра от наказателното поле се отби в защитник на Брайтън и попадна във вратата на гостите. Само две минути по-късно преднината на Юнайтед бе удвоена, след като Дави Пропер си отбеляза автогол след меле в наказателното поле на "чайките". Възпитаниците на Оле Гунар Солскяр започнаха по-пасивно втората част и позволиха на съперника си да се върне в мача с гол с глава на Люис Дънк след центриране на Паскал Грос, но само две минути след това Маркъс Рашфорд възстанови аванса от два гола на своите след добра асистенция на Антони Марсиал и точен изстрел от близко разстояние. До края на мача домакините доминираха и пропуснаха няколко добри ситуации да стигнат до още едно попадение.

След този успех Манчестър Юнайтед вече има 16 точки и се изкази до седмото място в класирането, докато Брайтън заема девета позиция с точка по-малко.

В другия мач от следобеда Уулвърхемптън взе дербито на Мидландс с Астън Вила с 2:1. /БГНЕС