Манчестър Юнайтед не даде шансове на Лийдс и се изкачи на трето място в Премиършип

Манчестър Юнайтед записа убедителна победа над Лийдс Юнайтед с 6:2 в двубой от 14-и кръг на Премиършип. Срещата се игра на стадион "Олд Трафорд", а успехът на "червените дяволи" им позволи да се изкачат на трето място в класирането.

Скот Мактоминей даде преднина на Юнайтед още във втората минута и отново шотландецът удвои преимуществото на домакините 60 секунди по-късно.

В 20-ата минута Бруно Фернандеш направи преднината на "дяволите" класическа, а в 37-ата минута Виктор Линдельоф покачи на 4:0. Лиъм Купър се разписа за гостите в 41-ата минута.

Лийдс за първи път в своята история допусна четири гола през първото полувреме на мач от Премиършип. Днешният мач стана 482-и за отбора във Висшата лига. Даниел Джеймс вкара пети гол за Манчестър Юнайтед в 66-ата минута, а Бруно Фернадеш от дузпа отбеляза шести гол във вратата на Лийдс. Защитникът на гостите Стюърт Далас съкрати изоставането на Лийдс в 73-ата минута и това бе последен гол в срещата. Манчестър Юнайтед с актив от 26 точки се изкачи на трето място в подреждането, а Лийдс със 17 е на 14-о. /БГНЕС