Манчестър Юнайтед и Челси не успяха да се победят на "Олд Трафорд"

Манчестър Юнайтед и Челси фиксираха равенство 1:1 в двубой от 36-и кръг на Премиършип, игран на стадион "Олд Трафорд" пред 74 500 зрители. И двата гола паднаха през първото полувреме, като Хуан Мата откри резултата в 11-ата минута, а в 43-ата точен за Челси бе Маркос Алонсо и този резултат се запази до края.

Вратарят на "червените дяволи" Давид Де Хеа има вина за гола във вратата си, след като парира лошо далечен и не особено силен изстрел на Антонио Рюдигер, а Алонсо бе най-близо и прати топката в мрежата на вратата на домакините. В последните секунди на мача Юнайтед можеше да стигнат до победата, но изстрел с глава на Маркос Рохо бе изчистен от голлинията от Педро. Равенството устройва повече Челси, тъй като Юнайтед остава аутсайдер в борбата за Топ 4.

Манчестър Юнайтед е шести в таблицата с 65 точки, а Челси четвърти с 68. Лондончани имат две точки повече от градския конкурент Арсенал. В следващия кръг Манчестър Юнайтед гостува на аутсайдера Хъдърсфийлд, а Челси посреща Уотфорд. /БГНЕС