Манчестър Сити привлече аржентински нападател от Ривър Плейт

Манчестър Сити обяви привличането на аржентинския нападател Хулиан Алварес от Ривър Плейт за срок от пет години и половина за сумата от 14 млн. паунда. 22-годишният футболист, който има пет мача за националния отбор на Аржентина, ще остане в Ривър под наем поне до юли 2022.

Хулиан Алварес.

Футболният директор на Сити Чики Бегиристайн заяви, че лидерът във Висшата лига е подписал с играч, който има значителен потенциал. „Хулиан е играч, който следим от известно време. Той е способен да оперира на няколко позиции в атаката и сме твърдо убедени, че е един от най-добрите млади атакуващи играчи в Южна Америка. Много съм щастлив, че успяхме да го привлечем в Манчестър Сити. Наистина вярвам, че можем да му осигурим правилните условия, за да разгърне потенциала си и да стане топ играч“, каза той.

Алварес дебютира за националния отбор в световна квалификация срещу Чили през юни миналата година и бе част от състава, който спечели Копа Америка месец по-късно. Сити се нуждаеха от нападател след напускането на реализатор номер 1 в историята на клуба Серхио Агуеро миналата година. Тимът се размина с нападателя на Тотнъм Хари Кейн през изминалото лято. /БГНЕС