Манчестър Сити обърна Тотнъм и остана в битката за върха

Отборът на Манчестър Сити победи Тотнъм Хотспър с 4:2 у дома в мач от Висшата лига в четвъртък вечер. На "Етихад" гражданите" изоставаха с два гола на почивката, но успяха да стигнат до пълен обрат през второто полувреме, за да останат в битката за титлата с Арсенал.

Тимът на Пеп Гуардиола влезе в двубоя с осем точки пасив от първото място и поражение или равенство срещу "шпорите" щеше да позволи на "артилеристите" да отворят двуцифрена преднина на върха. Това изглеждаше доста вероятно на почивката на срещата, след като Тотнъм нанесе двоен удар чрез Деян Кулушевски (44-та минута) и Емерсон Роял (45+2), за да дръпне с два гола. Шампионите отговориха подобаващо и само 18 минути след началото на втората част вече водеха в резултата след попадения на Хулиан Алварес, Ерлинг Холанд и Рияд Марез. В 90-та минута Марез оформи крайното 4:2.

По този начин Сити вече има 42 точки, пет по-малко от лидера Арсенал, който е с мач по-малко. За Тотнъм това е втора поредна загуба в първенството и общо шеста в последните десет двубоя, като "шпорите" са на пето място с актив от 33 точки, пет по-малко от четвъртия Нюкасъл, който е изиграл мач по-малко. /БГНЕС