Манчестър Сити надви Фулъм с гол от дузпа в 95-ата минута

Манчестър Сити победи Фулъм с 2:1 на "Етихад" в мач от 14-ия кръг на английската Висша лига.

Хулиан Алварес откри резултата в полза на шампионите . Той се разписа в 17-ата минута след асистенция на Илкай Гюндоган. Десет след това Жоао Кансело получи директен червен картон за нарушение срещу Хари Уилсън в пеналта, а лондончани получиха дузпа. Андреас Перейра пое отговорността и не сбърка - 1:1!

В средата на второто полувреме Пеп Гуардиола извади тежката артилерия и пусна в игра головата си машина Ерлинг Халанд и другия си ас - Фил Фоудън.

Именно Халанд вкара по типичен за него фамозен начин с глава четвърт час преди края, но голът правилно беше отменен заради тънка, но видима с просто око засада на норвежкия таран.

В 89-ата минута Де Бройне центрира отляво и Халанд нанесе плътен удар с глава, но не успя да уцели вратата заради получил се рикошет.

В даденото от съдиите 5-минутно продължение Сити все пак стигна до победата. Робинсън спъна Де Бройне в пеналта в 95-ата минута и реферът посочи бялата точка. Бернд Лено хвана посоката на битата от Халанд топка, но тя влетя зад него - 2:1!

Така Манчестър Сити събра 32 точки и измести доскорошния лидер Арсенал (31 пункта) от върха. Фулъм е осми с 19 точки.

Други резултати:

Лийдс - Борнемут 4:3

Нотингам - Уотфорд 2:2

Уулвс - Брайтън 2:3. /БГНЕС