Манчестър Юнайтед удари Арсенал на "Олд Трафорд" и доближи топ 4

Отборът на Манчестър Юнайтед продължи с възходящата линия в последните седмици, след като победи лидера в класирането Арсенал с 3:1 у дома в дербито от шестия кръг на Висшата лига. "Артилеристите" бяха записали пет победи в пет мача от началото на сезона, но бяха надлъгани от изключително ефективната игра на "червените дяволи".

В първите минути на "Олд Трафорд" домакините доминираха и имаха пълен контрол над събитията, но постепенно "артилеристите" изравниха играта и започнаха да владеят повече топката. В 12-та минута Габриел Мартинели бе изведен на добра позиция и прати топката във вратата на Давид де Хеа, но след консултация с ВАР реферът Пол Тиърни правилно отмени попадението за нарушение на Мартин Йодегор срещу Кристиан Ериксен. До края на първото полувреме гостите бяха по-активни, но Юнайтед бяха опасни на контраатака и успяха да поведат в резултата в 35-та минута, когато дебютантът Антони бе изведен добре от Маркъс Рашфорд и преодоля Арън Рамсдейл.

След почивката "артилеристите" продължиха да доминират и това даде резултат в 60-та минута, когато Рафаел Варан загуби топката в опасна зона и Букайо Сака получи топката на празна врата за 1:1. Противно на случващото се на терена играчите на Тен Хаг отново поведоха в 66-та минута чрез Маркъс Рашфорд, който завърши бърза контраатака след страхотен пас на Бруно Фернандеш. Домакините продължиха да се защитават добре и дочакаха своя момент да нанесат решителен удар в 75-та минута, когато Рашфорд завърши нова контраатака, този път след подаване на Ериксен.

В оставащите минути лондончани нямаха сили да се върнат в мача и инкасираха първа загуба за сезона след пет поредни успеха до този момент. По този начин Манчестър Юнайтед записаха четвърта поредна победа и се изкачи до пето място в класирането с 12 точки, докато Арсенал остава на първата позиция с 15 точки, една повече от втория Манчестър Сити. /БГНЕС