Манчестър Юнайтед с нова суха мрежа и трета поредна победа

Отборът на Манчестър Юнайтед продължи с възхода си под ръководството на Ерик тен Хаг в последните две седмици, след като победи Лестър Сити с 1:0 като гост в последен мач от петия кръг на Висшата лига. За "червените дяволи" това бе трети пореден успех в първенството и втора поредна победа като гост без допуснат гол.

Тен Хаг заложи на един и същи състав в трети пореден мач, като новото попълнение Каземиро отново беше на пейката, докато Антони остана извън групата. "Червените дяволи" бяха по-активни от самото начало и това даде резултат в 23-та минута, когато Маркъс Рашфорд изведе Джейдън Санчо на добра позиция и английският национал заобиколи вратаря на домакините Дани Уорд и прати топката в празната врата.

След почивката "лисиците" опитаха да се върнат в мача, но бяха неефективни в атака и така и не успяха да затруднят сериозно Давид де Хеа. В 68-та минута в игра за Юнайтед се появи Кристиано Роналдо, като този път той се представи доста по-добре и създаде няколко възможности за съотборниците си, които обаче не бяха реализирани.

В крайна сметка повече голове не паднаха и Манчестър Юнайтед спечели с 1:0, като по този начин се изкачи до пето място в класирането с 9 точки, докато Лестър остава на дъното в класирането с една точка от пет мача. /БГНЕС