Манчестър Юнайтед показа характер и обърна Тотнъм в Лондон

Отборът на Манчестър Юнайтед спечели ценна победа в битката за второто място във Висшата лига, след като се наложи над Тотнъм с 3:1 като гост в мач от 31-ия кръг на първенството. На "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" играчите на Юнайтед показаха характер, за да постигнат пореден обрат при гостуване през тази кампания.

Мейсън Грийнууд вкара третия гол за Юнайтед

"Шпорите" започнаха по-активно двубоя, но постепенно играта се изравни, а един от ключовите моменти дойде в 33-та минута, когато Единсон Кавани откри резултата след подаване на Пол Погба, но след консултация с ВАР реферът Крис Кавана отмени попадението за много спорно нарушение на Скот Мактомини срещу Хюн Мин Сон, дошло доста преди завършека на атаката. Възпитаниците на Жозе Моуриньо се възползваха от разочарованието на гостите и в 40-та минута поведоха след бърза контраатака, завършена от Сон.

След почивката Юнайтед наложи доминация на терена и това даде резултат в 57-та минута, когато Фред изравни от добавка, след като Юго Лорис отрази опасен удар на Кавани. Играчите на Оле Гунар Солскяр продължиха да настояват и в 79-та минута Кавани вкара втори гол за Юнайтед със страхотен удар с глава след прецизно центриране на Мейсън Грийнууд. В последната минута на добавеното време самият Грийнууд оформи крайното 3:1, след като елиминира Серхио Регилон и стреля силно с десния крак.

По този начин Манчестър Юнайтед записа трета поредна победа в Лигата и се доближи на 11 точки от лидера Манчестър Сити, който е изиграл мач повече. "Червените дяволи" имат преднина от седем точки пред третия Лестър. Тотнъм заема седма позиция с актив от 49 точки и е на шест точки от топ 4. /БГНЕС