Манчестър Юнайтед измъкна трите точки от "Крейвън Котидж"

Отборът на Манчестър Юнайтед спечели последния си мач преди паузата за Мондиал 2022, след като победи Фулъм с 2:1 като гост в мач от Висшата лига. На "Крейвън Котидж" играчите на Ерик тен Хаг не показаха най-доброто от себе си и бяха надиграни в големи периоди от двубоя, но в крайна сметка стигнаха до трите точки, благодарение на гол на младока Алехандро Гарначо в 93-та минута.

Първото полувреме бе равностойно, като домакините имаха леко преимущество във владеенето на топката, но "червените дяволи" бяха по-опасни в атака и успяха да поведат в резултата в 14-та минута, когато Каземиро отне топката в центъра на терена и даде началото на контраатака, завършена от Кристиан Ериксен след добра асистенция на Бруно Фернандеш. След почивката "котиджърс" натиснаха в търсене на изравнителен гол и го постигнаха в 61-та минута, когато бившият играч на Юнайтед Дан Джеймс се разписа от непосредствена близост след подаване отляво на Том Кеърни.

В оставащите минути възпитаниците на Марко Силва бяха по-активни и на няколко пъти бяха близо до пълен обрат, но защитниците на гостите и Давид де Хеа опазиха вратата си. Юнайтед дочакаха своя момент и в третата минута на добавеното време резервата Гарначо се възползва от добър пас на Ериксен, надбяга бранител на домакините и преодоля Бернд Лено с прецизен изстрел, за да донесе успеха на своя тим.

По този начин Манчестър Юнайтед взе ценни три точки и вече има актив от 26 на петото място, три по-малко от четвъртия Тотнъм, който е изиграл мач повече. Фулъм заема девета позиция в подреждането с 19 точки.

В другия мач от днес Астън Вила победи Брайтън с 2:1 като гост. /БГНЕС