Макрон започна лятна, но „работна“ почивка в Брегансон

Еманюел Макрон ще прекара своята лятна ваканция в работа във Форт дьо Брегансон, лятната резиденция на президентите на републиката във Вар, пише "Пари мач". Както всяка година, докато почива, той ще преглежда важни документи и ще подготвя завръщането си. Президентът пристигна в петък вечерта в Борм-ле-Мимоза със съпругата си Брижит, пише всекидневникът Var Matin в събота, но от Елисейския дворец не потвърдиха началото на този „частен“ престой.

Държавният глава председателства последния Министерски съвет преди лятната ваканция в петък, след като се завърна предишния ден от обиколка в Африка и прие саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман на вечеря в Елисейския дворец. Една визита, оспорвана от защитниците на човешките права. Завръщането на правителството е планирано за седмицата на 22 август.

Дотогава Еманюел Макрон ще "следи важните документи и ще се подготви за завръщането", поясняват неговите сътрудници пред АФП. Сред тези документи са „планът за отрезвяване“ за справяне с енергийната криза, свързана с войната в Украйна, „екологичното планиране“, „създаването на Националния съвет за възстановяване“, планирано за септември или мерките за насърчаване на „пълна заетост“, според към този източник. / БГНЕС

Тагове: