Макрон не може без съпругата си повече от час и половина

Последната биография на френския президент Еманюел Макрон разкрива нови подробности за връзката със съпругата му Бриджит Макрон.

Френската журналистка Гаел Чакалоф, който е близък със семейство Макрон от 2016 г., ги следи отблизо през последните година и половина и написа биографията „Само да сме заедно“.

Биографията, която все още не е официално одобрена от президента и съпругата му, съдържа цитати на Бриджит Макрон (68) и президента (43) и ги описва като двойка, която прави всичко заедно и избягва да прави нещо без знанието на другия, съобщава „Дейли Мейл“.

Чакалоф, която разкрива в книгата, че е била „очарована“ от любовната история на Макрон, споделя, че френският президент се обажда на жена си на всеки час и половина и че тя е най-довереният му човек. Анонимни източници, близки до президентската двойка, също говорят за силната им връзка и разкриват, че Бриджит е отдадена изключително на успеха на съпруга си.

Първоначално президентът не е бил впечатлен от идеята за биография, като Гаел твърди, че е била поставена в черния списък от неговия екип, когато казала, че възнамерява да напише книга за президентската двойка. Бриджит обаче застанала зад нея, така че журналистката в крайна сметка получила разрешение да ги следва, където и да отидат.

„Никога не минава повече от час и половина, без да разговарят помежду си. Те имат общ график, така че знаят всяка минута какво прави другият. Те са убедени, че връзката им подобрява тяхната индивидуалност", пише журналистката. „Президентът си ляга, след като разговаря с жена си, която е много влюбена в него“, продължава тя.

Книгата разкрива също, че президентската двойка разговаря когато и колко може, ден или нощ. Офисът на Бриджит се намира на приземния етаж на Елисейския дворец, а неговият е на първия етаж, така че те често се виждат.

Първата дама на Франция разкрива, че решението на Макрон да се кандидатира за президент е било "трудно" за връзката им, но и за семейството им, но не навлиза в подробности. Бриджит, която е била учителка в училището в Амиен, където учи 15-годишният Еманюел Макрон, признава също, че е била убедена, че Макрон ще стане „комик, писател или художник, но не и президент“.

В самото начало на книгата се разкрива, че Бриджит изпълнява майчинска роля в живота на Еманюел, въпреки че той е много близък с майка си. Майка му идеализира сина си и има страхотни отношения със снаха си, заявявайки, че те са „повече приятелки, отколкото свекърва и снаха“ и че споделят едни и същи ценности и доверяват всичко една на друга. /БГНЕС