Махнаха оградите, които спираха достъпа до плажа в парк "Росенец"

Махнаха оградите, които възпрепятстваха достъпа до плажа край имота на Ахмед Доган в парк „Росенец“ край Бургас. Това стана днес, след като лидерът на „Да България!“ Христо Иванов отиде на място за да провери има ли все още ограждения.

Близо месец след големите протести в парк „Росенец“, днес огради край така наречения Летен сарай на Ахмед Доган нямаше, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Потвърдиха го и плажуващи, дошли на станалата известна през последните месеци ивица.

„По нормалния път стигнах до плажа, паркирахме си отпред колата, достъпът вече е свободен. Посрещнаха ни с „Добър ден“ и така, плажуваме си“, каза Кремена Атанасова.

„Навсякъде е оградено – по социалните мрежи, по телевизията това се вижда. На място сега виждам, че е отворено. Ще се възползваме и ще видим докога ще е така“, съобщи пък Стоян Атанасов.

За да провери на място, в парк Росенец дойде заедно с активисти и лидерът на „Да България!“ Христо Иванов. Според него обаче премахнатите заграждения скоро ще бъдат поставени отново.

„Те са разбрали, че ние идваме тук и са премахнали половината ограда. Ето там виждате оградата, която до вчера е била тук. Изглежда, че имат всички намерения да я върнат и за това е останала половината“, съобщи председателят на "Да, България" Христо Иванов.

Междувременно от Община Бургас разпространиха свое становище по казуса, като издадоха предписание оградата да бъде премахната, като ще се провери и дали малките постройки около пътя са законни. Ако се установят нарушения, те ще бъдат премахнати./БГНЕС