Мачовете в Серия А "вероятно" без публика за един месец

Спортният министър на Италия Винченцо Спадафора заяви в сряда, че правителството вероятно ще нареди всички двубои от Серия А да се играят при закрити врати в следващия месец заради коронавируса.

Спадафора заяви, че в Серия А вероятно ще се играе без публика в следващия месец.

Насочваме се към това решение“, разкри Спадафора пред журналисти, когато бе запитан относно това дали правителството обмисля блокирането на привърженици от посещаването на срещи. Миналият месец правителството забрани всякакви спортни събития в най-афектираните северни провинции, като до момента бяха отложени вече 10 двубоя от Серия А. Въпреки това, заразата продължава да се разпространява и министрите обмислят нови мерки за справянето с новия вирус. Междувременно стана ясно, че полуфиналният мач-реванш между Наполи и Интер от турнира за Купата на Италия в четвъртък е последният двубой в страната, който бе отложен заради епидемията от коронавирус. Серия А, която организира надпреварата, сподели в свое изявление, че втората среща на „Сан Паоло“ е била отменена по нареждане от правителството на Неапол. Това е 12-ият мач, който е отложен след началото на кризата с новия вирус и третият с участието на Интер.

Италия е най-засегнатата европейска страна от епидемията, като има регистрирани 79 смъртни случаи и повече от 2 500 заразени. Решението дойде на среща на Серия А, на която се търсеха дългосрочни варианти за излизане от ситуацията. /БГНЕС