Мачът между Тайсън Фюри и Олександър Усик пропадна

Мачът между Тайсън Фюри и Олександър Усик, който трябваше да определи новия абсолютен световен шампион в тежка категория, пропадна. Новината бе потвърдена от промоутъра на украинеца Александър Красюк. Причината е, че двете страни не са стигнали до съгласие относно условията по договора.

По-рано този месец бе обявено, че Фюри и Усик са постигнали договорка да се изправят един срещу друг на 29 април на "Уембли", като Циганския крал трябваше да прибере 70 процента от приходите. В крайна сметка до контракт не се стигна и мачът няма да се състои.

Сега украинецът ще се опита да защити титлите си в тежка категория срещу задължителния претендент на WBA Даниел Дюбоа.

Фюри, който за стана абсолютен световен шампион, след като победи сензационно Владимир Кличко през 2015 г., никога не е губил титлите си на ринга, но беше принуден да ги оваканти, тъй като не се боксира повече от две години. Той се завърна през 2018 г. Британецът спечели с технически нокаут в четвъртия рунд срещу Сефер Сефери (Албания) в двубой, който се проведе в Манчестър. През същата година направи спорно равенство с Дионтей Уайлдър. След това Фюри победи Уайлдър в реванша, за да спечели титлата на WBC. Третата битка между двамата, проведена през октомври 2021-а, завърши отново с победа на шампиона.

Непобеден, той държи пояса на WBC оттогава, а миналата година Фюри спечели две битки на стадиона в Лондон - срещу Дилиън Уайт и Дерек Чисора, за да защити титлата си.

Александър Усик премина в тежка категория и през 2021 г., за да детронира Антъни Джошуа и да спечели коланите на IBF, WBO и WBA. Украинецът защити тези отличия с нова категорична победа над Джошуа миналия август.

Британецът Дюбоа е в добра позиция да предизвика следващият Усик, стига да се е възстановил от контузията, която получи, когато победи Kевин Ларена в последната си битка. Дюбоа е задължителният претендент за титлата на WBA, която украинецът държи и WBA вече заяви, че Усик трябва да започне преговори за защита, ако не може да покаже подписани договори за битката с Фюри до 1 април. /БГНЕС