Мъри: Вярвам, че мога отново да спечеля Уимбълдън

Анди Мъри все още вярва, че все още може да се конкурира с най-добрите в тениса и че е способен да спечели Уимбълдън за трети път в кариерата си.

Мъри е шампион на Уимбълдън от 2013 и 2016.

Шотландецът игра за последно състезателен двубой в Ротердам в началото на март. В нидерландския град той отстъпи на Андрей Рубльов в два сета, след като бе надвил Робин Хаазе в трисетова битка в предишния кръг. 33-годишният тенисист изживява труден период, след като се възстановяваше след две операции на бедрото. Но трикратният шампион в турнирите от Големия шлем вярва, че все още има шанс да триумфира на Ол Ингланд Клъб тази година, ако набере инерция, стартирайки с Мастърса в Маями тази седмица.

Знам, че все още съм способен да играя на най-високо ниво. Преди Австралия, през декември аз разговарях с екипа си относно Аустрелиън Оупън и бях „Наистина чувствам, че мога да стигна далеч в турнира“. Започнах да си го визуализирам, нещо, което не бе възможно миналата година. Така че очакванията ми са да се представя добре. Да спечеля титлата в Маями е може би твърде амбициозно, но смятам, че все още мога да бъда конкурентен на най-добрите в света. Надявам се, че в следващите няколко месеца, ако остана на корта и съм здрав, с повече мачове зад гърба си, това ще започне да се случва по-редовно“.

Искам да бъда на кортовете на Уимбълдън и да чувствам, че имам шанс да спечеля титлата. Наясно съм, че това ще бъде изключително трудно, но го вярвам. Нуждая се от седмици и месеци на тренировки и мачове. Но смятам, че е възможно. Сигурен съм, че някои хора ще ме помислят за заблуден и че най-добрите дни са зад гърба ми – това може да е така. Но все още чувствам, че мога да се конкурирам с най-добрите тенисисти на най-големите турнири“, започна той в интервю с Prime Video.

Мъри заяви, че очаква да се представи по-добре на Мастърса в Маями отколкото в последните си три участия на турнири, след като натрупа игрова подготовка. „Очаквам много повече от себе си в сравнение с предишните ми три турнира. Със сигурност повече постоянство. Имаше някои добри знаци в края на мача с Хаазе и в първия сет срещу Рубльов, но трябва да направя това за час и половина-два часа, а не за 20-30 минути. Надявам се това да дойде с повечето мачове. Това бе хубавото в Ротердам – преди надпреварата там, тренирах със Стефанос Циципас и Борна Чорич“.

Различно е. Различно ниво, различна скорост на топката. Справих се добре в тренировъчните мачове, но ми отне време, за да се чувствам комфортно на това ниво. Така че искам да бъда на корта с възможно най-много топ играчи в Маями и очаквам да се представя далеч по-добре. Харесвам условията там. Не съм играл много на открито в последно време, така че това ще е една от основните ми задачи – да се нагодя към условията“, завърши Мъри. /БГНЕС