Люпко Петрович: Ще направя всичко възможно, за да отстраним Осиек

Ще направя всичко възможно, за да отстраним Осиек. Това заяви на пресконференция старши-треньорът на ЦСКА-София Люпко Петрович преди утрешния първи двубой с хърватския тим от втория квалификационен кръг на Лига Европа, предаде репортер на БГНЕС.

Люпко Петрович призова за обединение преди утрешния двубой с хърватския Осиек от втория квалификационен кръг на Лига Европа от 20:30 часа на стадион "Българска армия".

Сръбският специалист коментира моментното състояние на армейците и призова българските отбори да залагат повече на млади играчи. „ЦСКА е голям отбор, когато е в криза и неведнъж е доказвал, че умее да излиза от такава. Трябва да влезем в правия път, а това се постига с добри резултати. За загубата ни от Черно море е виновен колективът, а не един или двама играчи. В Звезда има 15 сърби и 3-4 чужденци – ако не бяхме дали шанс на Турицов, сега нямаше да е сред титулярите на ЦСКА и в националния отбор на България“, започна той. Петрович призна, че тимът не е изглеждал по този начин в предсезонната подготовка, като апелира и за обединение сред „червените“ играчи и привърженици. „Във футбола големите отбори често са били в периоди на криза – дори в Звезда имаше такива. Гриша Ганчев мисли 24 часа за футбол, ако и ние треньорите мислим така, победите ще дойдат. С Добри работихме добре, но играчите не търсеха грешките в себе си, тогава не знаеха към кого да се обърнат за съвет, а сега не е така. Вижте, нито един играч не ми хареса как игра срещу Черно море – играчите бяха излезли все едно са на разходка в парка, без никаква агресия. За да излезем от кризата, трябва да се обединим с играчите, не трябва да се сочи с пръст другия. Ако играем както в подготовката срещу Ференцварош, който отстрани Лудогорец, имаме шансове да продължим напред“, добави сърбинът. Новият наставник на армейците коментира и утрешния съперник на столичани – хърватския Осиек. „Знаете, че Хърватия стана втора в света. Осиек има финансиране от президента на страната, имат двама-трима чужденци - мисля, че трябва да се поддържат местните играчи. Имат силни футболисти - централните им защитници, в нападение Марич и Манце, левият им бек е опасен, полузащитникът Бочкай. В момента са по-силни от Хайдук, ако ни се бяха паднали Хайдук или Риека, щях да бъда по-щастлив - знам какво предстои - щом не побеждаваш, довиждане. От 40 години съм във футбола, искам да отстраним Осиек, не знам дали следващите ни съперници са по-трудни, ако ги преодолеем. Най-важно е да влезем в групите на Лига Европа“, завърши Петрович. ЦСКА-София приема у дома Осиек на стадион „Българска армия“ в четвъртък от 20:30 часа. /БГНЕС