Любослав Пенев: Гоним място в шестицата

Гоним място в шестицата. Това заяви старши треньорът на Царско село Любослав Пенев в комплекс „Царско село“. Тимът проведе първа тренировка преди началото на зимната си подготовка, предаде репортер на БГНЕС.

Треньорът на Царско село Любослав Пенев.

„Нямаме информация за контузени, добре са, идват от една некъса почивка. Днес е първа тренировка, съвсем нормална информация Ви давам. За мен е важно здравето на футболистите, добро време, но днес е по-различно, предпочитам да ги предпазя. Тренировките, които можем да ги провеждаме в зала, ще ги правим там, тренировката няма да е тежка“, започна наставникът на „царете“.

„Засега се намираме, има дистанция, но се надявам това да бъде коригирано. Казал съм на момчетата, че гоним място в шестицата – трябва да има конкуренция в един отбор, за мен това е философията, която трябва да преминаваме“. На въпрос на БГНЕС относно това дали ще има нови попълнения в отбора, Пенев сподели: „Ще има нови попълнения, различни постове, но когато дойдат тука новият играч, тогава ще коментираме“.

Родният специалист коментира и темата с вакантния президентски пост начело на БФС. „Има време, толкова неясни неща има във футболния съюз, има много време. Това е тема, която изисква повече време и повече подробности“. На въпрос на БГНЕС относно това какви са целите пред клуба, той отвърна: „Преследваме високи цели, тези момчета имат потенциал и гоним шестицата – но трябва да си свършим първо работата по време на тренировките. Завършихме добре, заслужавахме повече точки, но, окей, това е вече история. Към момента не, ние се разделихме с няколко футболисти – освен ако не се появи сериозна оферта, тези играчи, които са тук, остават“, завърши Пенев.

Царско село ще проведе своя зимен лагер в комплекс „Царско село“. Единственото ново попълнение до тук е Мартин Костадинов, който идва под наем от Септември. В края на миналия сезон с „царете“ се разделиха Божидар Васев, Мирослав Будинов и Борис Галчев. Тимът има уредени четири контроли през зимата – Хебър Пазарджик, Спортист Своге, Ботев Пловдив и Пирин Благоевград. Първият двубой от втория полусезон за тима ще бъде гостуване на ЦСКА 1948. /БГНЕС