Льов: Свалям шапка на момчетата, че не спряха да вярват

С победен гол на Нико Шулц (№14) в последната минута Германия измъкна победата при гостуването си на Холандия в Амстердам с 3:2.

Треньорът на Германия Йоахим Льов остана доволен от своя отбор след драматичната победа с 3:2 срещу Холандия в Амстердам при дебютния мач на Будестима в квалификационна група "С" за Евро 2020. Германците поведоха с 2:0 след голове на Лерой Сане и Серж Гнабри през първата част, но футболистите на Роналд Куман се върнаха в срещата с попадения на Де Лихт и Мемфис Депай. Все пак точен изстрел в последната минута на изигралия много силен двубой Нико Шулц донесе трите точки за четирикратните световни шампиони.

"Спечелихме много важни три точки в първия ни мач за тези квалификации и това няма как да не помогне. Разбира се, имаме още работа, защото трябваше да се справим по-добре, след като поведохме с 2:0. И все пак играхме брилянтно и свалям шапка на момчетата за това, че се бориха до самия край. Напълно контролирахме срещата през първата част и заслужено се оттеглихме с предимство. През втората част ни вкараха гол в неподходящ момент и нивото ни спадна, но не се предадохме. Ние сме млад отбор, който ще изпитва трудности, но радващото е, че не спряхме да вярваме в победата до самия край и бяхме възнаградени", коментира Льов след срещата. /БГНЕС