Льоклер преподписа с Ферари до 2024

Шарл Льоклер удължи контракта си с Ферари до края на сезон 2024. 22-годишният пилот на „черните кончета“ бе подписал вече споразумение отвъд 2020, но новата сделка вероятно ще включва подобрени параметри след отличния му първи сезон на Маранело.

Льоклер бе възнаграден с нов контракт след чудесния си изминал сезон във Формула 1.

Много съм щастлив, че оставам в Скудерия Ферари. Да карам през изминалия сезон за най-титулувания тим във Формула 1 бе сбъдната мечта за мен. Нямам търпение да се насладя на дори по-дълбока връзка с отбора след интензивната и вълнуваща 2019-а година. Ще видим какво ще предложи бъдещето – нямам търпение новият сезон да започне!“, сподели монегаскът. Новата сделка поставя под съмнение и бъдещето на другия състезател на Ферари – Себастиян Фетел, чийто договор с италианския тим изтича след 12 месеца. Световният шампион Люис Хамилтън бе свързван с мястото на германеца при положение, че той реши да напусне Мерцедес, когато неговият контракт изтече в края на следващия сезон. За Льоклер, новото споразумение завършва впечатляваща 2019-а година, когато той грабна седем полпозишъна, спечели две състезания и приключи с повече точки пред своя съотборник Ферари в генералното класиране.

С всяко изминало състезание тази година, нашето желание да удължим договора с Шарл стана дори по-голямо и решението означава, че той ще бъде сред нас в следващите пет сезона. Това демонстрира, че Шарл и Скудерията имат бъдеще заедно. Шарл е част от нашето семейство от 2016-а насам и ние сме повече от горди от резултатите, които постигаме с пилоти на академията. Следователно сме много удовлетворени да обявим, че той ще бъде сред нас още много години и съм сигурен, че заедно ще напишем много нови страници в историята на „черните кончета“, споделиха в свое изявление от Ферари. /БГНЕС