Луксозен проблем на "Бернабеу"

Въпреки, че в Реал Мадрид има сериозен брой играчи, които в момента са с коронавирус или с контузии, клубът е убедителен лидер в настоящата таблица на испанското футболно първенство с 46 точки от 19 мача.

Наставникът на гранда Карло Анчелоти пък има луксозен проблем.

Ако приемем, че следната 11-ка е най-логична за традиционна стартова в гранда този сезон:

Куртоа - Карвахал, Милитао, Алаба, Менди - Каземиро, Модрич, Кроос - Родриго, Бензема, Винисуис.

То клубът разполага с 4 резервни стражи. Опитният Начо като опция за всички позиции в защита, Васкес като вариант за краен бранител или дори крило. Звездна резервна халфова линия - Валверде, Иско, Камавинга. И още по-бляскава скамейка що се отнася до нападението включваща топ асове като Азар и Бейл, и отлични опции като Асенсио и Йович.

Всичко това без да се включват голяма част от най-младите таланти на гранда. И уникален футболист, със статут вече на резерва в колоса - Марсело, който се очаква скоро да смени клубната си принадлежност.

Така изглежда с подобна широчина в състава си и наставник от класата на Анчелоти Реал М се очертава като безспорен фаворит за титлата в Ла Лига тази кампания.

В 1/8-финалите на Шампионска лига пък за "белия балет" предстои гигантсни футболен сблъсък със звездната селекция на Пари Сен Жермен. /БГНЕС