Лукашенко: Путин ще бъде преизбран, той не мисли за евентуален наследник

Президентът на Беларус Александър Лукашенко смята, че Владимир Путин ще бъде преизбран на президентските избори в Русия през 2024 г. Според него Путин все още не мисли за евентуален наследник, тъй като има други задачи.


"В момента Путин няма съперници в Русия", заяви Лукашенко в интервю за украинската журналистка Диана Панченко, което беше публикувано в нейния канал в YouTube.

"На въпроса за наследника на Путин, беларуският президент отговори:: "Мисля, че има такъв. Ако Путин не го вижда сега, то ще го види в близко бъдеще. .... Защо? - Защото той не мисли за него, има много други проблеми, които трябва да реши".

Президентските избори в Русия са насрочени за 17 март 2024 г. Владимир Путин не е обявил планове за участие в изборите. През август „Ню Йорк Таймс“ публикува материал с думите на Песков за възможната победа на Путин на изборите. "Путин ще бъде преизбран догодина с повече от 90% от гласовете", цитира материалът думите на Песков.

През януари 2023 г. източници на "Комерсант" заявиха, че вътрешнополитическият блок на Кремъл вече е започнал подготовка за бъдещата президентска кампания. /БГНЕС