Лука Ернандес подписа с Байерн до 2024

Ернандес спечели световната титла по футбол с Франция миналото лято.

Отборът на Байерн Мюнхен официално обяви привличането на защитника на Атлетико Мадрид Лука Ернандес. Баварците ще платят 80 милиона евро на испанския клуб за техния бранител, който подписва договор с шампионите на Германия до лятото на 2024-та година.

"Щастлив съм, че успяхме да привлечем един от най-добрите защитници в света, който е и световен шампион. Лука може да играе както в центъра на защитата, така и на левия бек. Той ще продължи традицията на невероятните френски играчи, които са играли в нашия отбор", коментира спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич.

Медицинските тестове преди финализирането на трансфера са показали увреждане на вътрешна връзка на дясното коляно на Ернандес и той ще се подложи на операция, която ще бъде съгласувана между лекарите на двата тима. "По мое мнение Лука Ернандес ще бъде готов да играе за Байерн в началото на следващия сезон", каза клубният лекар на баварците Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт.

Самият Ернандес изрази радостта си от реализирания трансфер. "Днес е много важен ден в моята кариера. Байерн е един от най-добрите отбори в Европа и света. Горд съм, че ще мога да се боря за всички трофеи с отбора на Байерн. Искам да благодаря на всички в Атлетико - треньора, треньорския щаб, съотборниците и феновете за тези прекрасни 12 години. Атлетико винаги ще остане част от мен. Сега съм щастлив, че правя следващата стъпка с трансфера си в Байерн", сподели френският национал. /БГНЕС