Лудогорец започва европейското си приключение от Косово

Българският първенец Лудогорец започва поредната си европейска кампания, като надеждата е да намери път към групите ШЛ. Разградчани гостуват на косовския Балкани за мач от първи квалификационен кръг. Срещата в Прищина е във вторник в 21:45 часа българско време.


През миналия сезон домакините постигнаха нещо доста шокиращо, след като успяха да влязат в груповата фаза на Лигата на конференциите и там се представиха на много прилично ниво във всеки мач. Въпреки това, те са няколко стъпала под българския тим, който е фаворит както за класиране, така и за победата като гост в първия мач. Лудогорец е подсилен от няколко европейски и южноамерикански футболисти, които му дават допълнително качество.

Шампионите привлякоха две нови попълнения до момента през летния трансферен прозорец. Те взеха испанеца Сон и германеца Марсел Хайстер. Като нови играчи могат да се смятат и Диниш Алмейда и Рик Джонатан, който получиха тежки контузии през зимата и пропуснаха близо шест месеца от миналия сезон. За сметка на това обаче тимът се раздели с основния си голмайстор от миналия сезон - Игор Тиаго, който бе купен от белгийския Брюж.

Миналата година Лудогорец игра в груповата фаза на Лига Европа. Отборът записа няколко достойни представяния, като постигна победи срещу Андерлехт с 1:0 и ХИК Хелзинки с 2:0.

Трима играчи подсилиха домакините като свободни агенти през летния трансферен прозорец, като се очаква те да имат важна роля. От друга страна, Лудогорец безспорно е сред най-силните отбори в първия предварителен кръг. /БГНЕС