Лудогорец се справи с 10 от Локо Пд за място на 1/4-финалите за Купата

Лудогорец се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на България по футбол, след като отстрани Локомотив Пд с 4:0 у дома. На стадион „Хювефарма Арена“ в Разград актуалните носители на трофея нямаха проблеми срещу намиращия се в криза тим на „смърфовете“, който не съумя да се справи със съперника за пети път в надпреварата.

Началото бе отлично за „зелените“, които успокоиха нещата с ранен гол, отбелязан от Кайо Видал в 11-та минута. Ситуацията за гостите се утежни допълнително след изгонването на Хорхе Сегура, а в заключителния четвърт час на сблъсъка шампионите вкараха нови три безответни попадения в мрежата на Динко Хоркаш. Точни за селекцията на Георги Дерменджиев бяха Рик Джонатан, Руан Секо и Матиас Тисера в добавеното време.

Така Лудогорец продължава да брани успешно трофея от последното издание, когато надви ЦСКА 1948 с 3:1. Разградчани се присъединиха към Спартак Варна, Пирин Благоевград, Арда, ЦСКА и Хебър, които вече си подпечатаха билет за четвъртфиналите.

За Дерменджиев и компания предстои визита на ЦСКА в неделя в последния двубой на тима за първенство за календарната 2023 година, докато Локомотив Пловдив на Александър Томаш е домакин на Пирин на „Лаута“. /БГНЕС