Лудогорец гостува край морето с мисъл за ЦСКА

Черно море и Лудогорец откриват програмата от полуфиналите в турнира за Купата на България по футбол. Първият мач между двата тима е днес от 18:30 часа на стадион „Тича“ в морската ни столица.


Двата отбора влизат в сблъсъка край морето с приповдигнато настроение. Възпитаниците на Илиан Илиев постигнаха четвърти и общо пети пореден успех във всички турнири, побеждавайки Ботев Враца с 2:0 като гост. От своя страна Лудогорец продължава да няма загубена точка под ръководството на завърналия се начело на тима Ивайло Петев – пет от пет, като в последния кръг надви, макар и трудно, 10 от Локомотив София с минималното 1:0 у дома.

Серията на Петев стартира именно срещу „моряците“, когато варненци изиграха силен двубой до почивката, когато водеха с 2:1 до 75-та минута, но в крайна сметка не издържаха на натиска на разградчани и отстъпиха с гол на Кирил Десподов в добавеното време. Първият сблъсък между двата състава на „Тича“ завърши със същия резултат в полза на 11-кратните шампиони на България – 3:2, като тогава Лудогорец бе повел с 3:1, преди Черно море да върне едно попадение около четвърт час преди края.

Играчите на Петев със сигурност ще имат едно наум и за предстоящото дерби с ЦСКА в неделя за първенство. „Зелените“ са на две точки от „армейците“ в битката за титлата и ще търсят успеха на стадион „Българска армия“. Черно море от своя страна е на четвърта позиция с 48 точки и ще се надява да завърши в челната шестица на класирането. Реваншът между „моряците“ и разградчани в полуфиналите за Купата е на 11 май. /БГНЕС