Лудогорец загуби от Шамрок, но продължава напред в Шампионската лига

Лудогорец загуби с 1:2 от Шамрок Роувърс, но се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига, където ще срещне Динамо Загреб. Победата се оказа недостатъчна на ирландците и те отпаднаха, а "орлите" продължават напред, благодарение на победата си с 3:0 в първия мач в Разград.

По този начин шампионите на България ще срещнат Динамо Загреб в следващия кръг, след като хърватите победиха македонския Шкупи с 1:0 като гост и отстраниха съперника си с общ резултат 3:2. С отстраняването на Шамрок Лудогорец си осигури участие в групите на Лига на конференциите и още поне 10 мача в Еворпа през този сезон.

Първият добър шанс в двубоя бе в Ирландия 9-та минута, когато Ричи Тауъл отблизо стреля покрай вратата на Серджо Пад. Първата възможност за Лудогорец беше три минути след това, но стражът Алън Манъс внимаваше. В 21-та минута Шамрок поведе в резултата. Серджо Пад отрази изстрел на Бърк с глава, но при добавката Аарън Грийн бе точен от близо. В следващите минути ирландците натиснаха Лудогорец в търсене на второ попадение, но до такова не се стигна.

В 32-ата минута Бърнард Текпетей опита изстрел от дистанция, но Манъс отново улови без проблеми. В добавеното време на първата част и Пад се справи с удар от далеч. След почивката в игра за българския шампион се появиха Рик Джонатан и Спас Делев на местата на Бърнард Текпетей и Кирил Десподов. В 51-ата минута разградчани останаха с човек по-малко, след като Мануел Шоу получи втори жълт картон. След този момент логично домакините натиснаха. В 56-ата минута Сердо Пад отрази изстрел от пряк свободен удар на Греъм Бърк. В 65-ата минута контраатака на Шамрок завърши с картон за симулация на Ричи Тауъл.

Две минути преди края масираният натиск на Роувърс отново даде резултат, след като резервата Айдамо Емаху беше изведен зад отбраната на разградчани и силен удар с левия крак не остави шансове на Пад - 2:0 за Шамрок. "Детелините" усетиха, че са близо до това да пратят мача в продължения, но контраатака от "орлите" в добавеното време беше завършена с мощен удар по диагонала от Каули Оливейра - 1:2.

По този начин Лудогорец отстрани Шамрок с общ резултат 4:2 и продължава да мечтае за участие в групите на Шампионската лига. /БГНЕС