Лудогорец с категорична победа над ЦСКА завоюва петата си Суперкупа на България

Новият сезон в България стартира с изразителна победа на Лудогорец над ЦСКА с 4:0 в среща, която се игра на Националния стадион "Васил Левски", предаде репортер на БГНЕС.

Антон Недялков и Лудогорец вдигнаха за пети път в своята история Суперкупата на България.

Шампионите отбелязаха два гола през първото полувреме, а тяхно попадение в 16-ата минута на Игор Пластун бе отменено след намесата на системата за видеонаблюдение ВАР.

Алекс Сантана с глава обаче направи безпомощен Бусато в 29-ата минута след подаване на Кирил Десподов, който стана автор на асистенцията и за втория гол на "орлите" на Доминик Янков в 42-ата минута.

След почивката Любо Пенев реагира, като замени Иван Турицов с Валентин Антов, а Жуниор Нзила се появи на терена на мястото на Хамза Чатакович.

В 49-ата минута вратарят на ЦСКА Густаво Бусато сгреши, след като излезе напред да изчисти топката, но тя се отклони в тялото на Десподов, а Пиерос Сотириу я вкара в опразнената врата за 3:0 и това сложи край на спора в мача. Влезлият като резерва Мавис Чибота довърши "червените" в 84-ата минута, а Десподов се отличи с трета асистенция в срещата.

ЦСКА от няколко сезона се опитва да свали Лудогорец от върха в efbet Лига, но засега без успех, а днес претърпя провал и в двубоя за Суперкупата на България. В 36 мача между двата отбора "червените" имат само 6 победи, докато разградчани са стигнали до пълен успех в 16 мача, а равенствата са 15. Родното първенство стартира следващата седмица.

Пиерос Сотириу вкара третия гол за "зелените" в мача.

Лудогорец прегърна трофея за пети път след успехите си през 2012, 2014, 2018 и 2019 г., докато ЦСКА остава с четири титли (1989, 2006, 2008 и 2011 г.). Лудогорец вече бяха изиграли две официални срещи през новия сезон - срещу Шахтьор Солигорск, докато за "армейците" това бе първи мач. /БГНЕС