Лудогорец посреща Левски в полуфиналите на Купата на България

Отборите на Лудогорец и Левски ще се изправят един срещу друг в сряда от 19:00 часа в първи полуфинален сблъсък за Купата на България. "Орлите" посрещат своя съперник на стадион "Хювефарма Арена" в Разград, а реваншът между двата тима ще бъде на "Герена" в петък, 22 април.

Купата на България е голямата цел на Левски през този сезон, като "сините" продължават да са в търсене на първи трофей от 2009-та година насам. От своя страна Лудогорец също са пределно амбицирани да триумфират в надпреварата, която са печелили само два пъти, въпреки че в последното десетилетие са абсолютен хегемон в първенството. За последно разградчани са печелили този трофей през 2014, а последното им участие на финал е през 2017. От своя страна Левски е в серия от три поредни загубени финала в турнира - през 2013, 2015 и 2018 съответно от Берое, Черно море и Славия. За последно "сините" печелят трофея през 2007-ма година под ръководството на сегашния си треньор Станимир Стоилов.

Шампионите обърнаха "сините" в последния мач помежду им с 2:1.

"Нашето настроение трябва да е бойко. Феновете искат да дадем битка. Няма какво да губим, а само да спечелим. Ще търсим положителен резултат“, коментира Стоилов на пресконференция във вторник. „Ако двубоят се реши утре, дано да е в наша полза. Няма как да играем опълченски. Няма да е изненада Лудогорец да играе по-добре от нас, защото са обиграни. Те са на 100% шампиони и може спокойно да се концентрират за Купата. Това е хубаво и ще стане красив футболен сблъсък. Всеки мач играем за победа и да бележим голове. Когато излизаш срещу Лудогорец трябва да си нащрек", допълни той.

Тази среща ще е по-различна, защото сме в друго състезание. Подготвяме се добре, има две срещи, искаме на финал за Купата на България и да покажем, че сме по-добри от Левски“, сподели колегата му от Лудогорец Анте Шимунджа. „Ще бъде наивно да мислим, че всичко може да се реши в един мач. Ще направим максималното това да стане, но целта е да сме на финал..Срещу Левски за първенство видяхме един двубой на добро европейско ниво, с борба и качества. Сега ни чака различен мач и ще сме с различна настройка“, каза още той.

Двубоят между Лудогорец и Левски започва в 19:00 часа в Разград и ще бъде предаван пряко по DiemaSport. /БГНЕС