Лудогорец няма право на грешка, преследването с ЦСКА продължава

Последният, 18-и кръг от Първа лига, преди прекратяването на първенството за Мондиал 2022 в Катар, продължава с нови три мача в неделя.

В 12,45 Хебър посреща Локомотив Пловдив на ст. "Васил Левски". Тимът от Пазарджик надигна глава под ръководството на Владимир Манчев и в доста подходящ момент се изправя срещу Локомотив Пловдив и то като домакин, макар и срещата да е в София. Новаците се движат близо до дъното, но все пак запазват аванс пред Спартак и Пирин в битката за оцеляване. Гостите до скоро имаха реален шанс да се изкачат на върха, поне за малко, но с поредица от слаби резултати са вече твърде далеч от него.

От 15,00 часа е мачът Локомотив Сф - Берое. Разликата между двата тима е от 10 точки в полза на „железничарите“, макар и само Арда и Ботев Пловдив да разделят двата отбора. Този аванс обаче позволява на софиянци да мечтаят за попадане в Топ 6, докато старозагорци спадат към групата на отбори борещи се за своето спасение.

От 17,30 часа е дербито между Лудогорец и ЦСКА 1948, които вече спретнаха един от най-зрелищните мачове през сезона в Първа Лига. На 22 юли Каули изведе „орлите“ напред с гол в добавеното време на първата част. „Червените“ обаче не се предадоха и сътвориха бърз обрат след попадения на Чочев и Русев. Малко по-късно обаче Текпетей изравни за крайното 2:2.

Лудогорец не успя да се пребори за своето място в елиминациите на Лига Европа, но пък в Първа Лига се наслаждава на серия от пет поредни победи. Миналата седмица тимът започна слабо срещу Локомотив в Пловдив с гол още в четвъртата минута. До почивката обаче шампионите взеха аванс от 3:1 и в крайна сметка спечелиха с 3:2 тази тежка визита. Този път обаче Лудогорец няма право на грешка, за да не изпусне ЦСКА от поглед. Разликата в момента е 6 точки, но шампионите имат три мача по-малко.

Пълна програма за 18-ия кръг в Първа лига:

Петък, 11 ноември

Пирин – Спартак Варна 3:1

Събота, 12 ноември

Арда – Ботев Пд 2:1

Черно море – ЦСКА 0:2

Левски – Славия 1:2

Неделя, 13 ноември

12:45, Хебър – Локо Пд

15:15, Локо София – Берое

17:30, Лудогорец – ЦСКА 1948

Понеделник, 14 ноември

17:00, Ботев Враца – Септември. /БГНЕС