Лудогорец излиза за нов престижен резултат в ЛЕ срещу Бетис в Севиля

Лудогорец гостува на Бетис във втория си мач от група С в тазгодишното издание на турнира Лига Европа. Българският шампион се изправя срещу андалусийци в Севиля, а срещата на „Бенито Вилямарин“ е тази вечер, 15 септември, и започва в 22:00 часа наше време.

Българският шампион надви Рома с 2:1 у дома в първия си мач от група С.

Родният тим започна по прекрасен начин шестото си поредно участие в групите на втория по сила евротурнир, след като срази фаворита в групата и за спечелване на надпреварата с 2:1 пред препълнените трибуни на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград. Възпитаниците на Анте Шимунджа обаче знаят, че им предстои нов тежък мач, а това бе потвърдено от думите на самия словенски специалист преди гостуването в Испания.

Дали очакванията са се повишили след победата над Рома? Не! Защо? Искаме да се състезаваме. Не мислим, че вече сме фаворити в групата. Правим стъпка след стъпка, играем мач за мач. След приключването на шестте срещи в групата ще видим къде сме. Не знам дали Бетис е по-добър от Рома, но играе различен тип футбол. Но какъв ще бъде планът, това ще го споделя с футболистите. Искаме да играем във всеки мач както го направихме в предишния с Рома. Да, стадионът на Бетис е голям, но футболът е за феновете. Когато има добра атмосфера, това ни харесва. Бетис има гореща подкрепа. Това е домакинско предимство, съгласен съм. Но не мисля, че е от голямо значение, защото когато играхме с Рома, това също е един голям отбор. Срещу такъв тип отбори не е важно дали си домакин или гост“, сподели наставникът на „зелените“.

Бетис, подобно на Рома, започна силно сезона в испанската Ла Лига. Възпитаниците на Мануел Пелегрини са на трета позиция в класирането с актив от 12 пункта, на като допуснаха само едно поражение в първите си пет срещи за първенство – загубата от шампиона Реал Мадрид, който е лидер с пълен комплект точки. Андалусийци също тръгнаха с успех в Лига Европа, печелейки визитата си на финландския ХИК Хелзинки с 2:0. /БГНЕС