Лудогорец излъга ЦСКА на "Армията" и поведе в класирането

Отборът на Лудогорец излезе начело в класирането на Първа лига, след като победи ЦСКА с 1:0 като гост в дербито от 28-ия кръг на Първа лига. В изключително нажежен двубой на стадион "Българска армия", който на два пъти бе прекъсван за дълго време, "орлите" успяха да излъжат своя конкурент за титлата и да вземат предимство в битката за първото място.

ЦСКА започна деня с две точки преднина пред своя опонент, а феновете на "червените" бяха изпълнили трибуните на стадиона до краен предел. След пасивни начални минути "армейците" заиграха по-добре, вдъхновени от мощната подкрепа, и стигнаха до два златни шанса за гол, но последователно Дюкенс Назон и Браян Морено не уцелиха вратата, останали очи в очи с вратаря на Лудогорец Серджио Падт.

Малко след почивката феновете на домакините запалиха множество факли и димки и се наложи играта да бъде прекратена заради липса на видимост. След повече от пет минути реферът Георги Кабаков поднови играта, но малко след това капитанът на гостите Кирил Десподов трябваше да изпълни корнер между секторите В и Г и бе замерян с различни предмети от привържениците на ЦСКА. Кабаков предупреди двамата треньори, че ще прекъсне мача, ако феновете не спрат, но при повторния опит Десподов отново бе замерян и съдията прибра играчите на Лудогорец в съблекалнята, докато тези на ЦСКА останаха на терена за загрявка.

След около 15 минути ситуацията се успокои и Кабаков поднови играта, а след изпълнението на корнер се стигна до нов такъв от другата страна. Десподов центрира остро и Игор Тиаго бе изпуснат от защитата на "червените", за да се разпише от близко разстояние на опразнената врата и да даде преднина на Лудогорец. До края на двубоя играчите на Ивайло Петев се отбраняваха умело и не позволиха сериозно опасности пред Падт, за да запишат много ценен успех в битката за титлата.

По този начин Лудогорец записа втора победа над ЦСКА през този сезон и вече има 68 точки, една повече от своя опонент. До края на редовния сезон остават два кръга, а първият в класирането ще има домакинство срещу втория в плейофите. /БГНЕС