Лудогорец и ЦСКА поглеждат към полуфиналите на Купата

Отборите на Лудогорец и ЦСКА ще изиграят своите четвъртфинални мачове от турнира за Купата на България във вторник, 4 април. От 17:00 часа "орлите" посрещат Спартак Варна в Разград, докато от 20:00 "червените" са домакин на другия варненски тим - Черно море.

Воденият от Ивайло Петев тим на Лудогорец неизменно печели шампионската титла на България в последните 11 години, но в този период триумфира само два пъти за Купата. Единият път това се случи именно при първия престой на Петев начело на тима, а за последно разградчани са печелили този трофей през сезон 2013/14. Сега те имат добър шанс да стигнат полуфиналите с домакинство на последния в класирането на Първа лига тим на Спартак Варна, който е воден от Димитър Димитров-Херо.

От 20:00 часа лидерът в класирането на Първа лига ЦСКА посреща Черно море на стадион "Българска армия". "Червените" продължават да мечтаят за дубъл, след като имат преднина от четири точки на върха в класирането на първенството и наглед преодолим съперник в четвъртфиналите за Купата. "Армейците" вече победиха два пъти този съперник през сезона в Първа лига. За "моряците" Купата се явява най-добър шанс за участие в евротурнирите през следващия сезон, след като те изостанаха на 9 точки от третото място в класирането.

Пълна програма за четвъртфиналите на Купата:

Понеделник, 3 април

Локомотив София – Славия 2:1

Вторник, 4 април

17:00, Лудогорец – Спартак Варна

20:00, ЦСКА – Черно море

Сряда, 5 април

18:30 часа, Арда – ЦСКА 1948

Жребият за полуфиналите на турнира ще се тегли на 6 април от 11:00 часа. Финалът за Купата на България ще се играе на 24 май на стадион „Васил Левски“ в София. /БГНЕС