„Лудият Макс: Пътят на яростта“ е филмът на 21 век

„Лудият Макс: Пътят на яростта“ оглави списъка с най-добрите филми на 21 век, съставен от експерти от списание „Емпайър“.

Авторите на класацията нарекоха филма на австралийския режисьор Джордж Милър „безкомпромисно произведение на изкуството“.

На второ място е първата част от трилогията, режисирана от Питър Джексън, „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена“. Третото е заето от „Черният рицар“ на Кристофър Нолан. Експертите изтъкнаха интерпретацията на героя Жокер от актьора Хийт Леджър, наричайки я „безкрайно увлекателна“.

Четвъртото и петото място заемат „Генезис“ и „Лунна светлина“. На шесто място е биографичния филм за създаването на Фейсбук „Социална мрежа“, на седмо е филма по комикс „Отмъстителите: Война без край“.

На осмо място е социалната хорър-драма „Бягай“ от Джордан Пийл, който според авторите на класацията се е превърнал в една от сензациите на нашето време във въпросния жанр.

Десетката затваря „Лабиринтът на Фавн“ от Гийермо дел Торо и мелодрамата „Изгубени в превода“ на София Копола. / БГНЕС и РИА Новости