Локомотив Пд ще спира негативната си серия срещу Пирин на „Лаута“

С два мача днес ще бъде сложен край на 20-ия кръг в Първа лига, който е и последен от есенния полусезон в родния шампионат. От 15:00 часа Локомотив Пд посреща Пирин Благоевград на „Лаута“, а Берое е домакин на Етър под Аязмото от 17:30.


Заралии загубиха последните си два мача, като първо отстъпиха на новака Крумовград с 0:1 за първенство, а след това отпаднаха и от турнира за Купата на България след допуснат обрат при гостуването на ЦСКА 1948 в Бистрица. Тимът на Хосе Луис Ачиари обаче няма поражение в последните си три домакинства в шампионата, в които надви Левски и Хебър, а помежду им направи нулево равенство с Пирин. Старозагорци са девети в таблицата с 24 точки. Намиращият се на дъното отбор на Етър също бе отстранен за Купата след загуба от Ботев Пд на „Ивайло“. Момчетата на Светослав Петров ще се опитат да прекъснат поредица от пет последователни поражения в Първа лига, като за последно спечелиха домакинството си на Ботев Враца с 2:1 в края на октомври.

По-рано през деня, Локо Пд на Александър Томаш ще се опита да завърши с победа календарната 2023 година. След силното начало на кампанията и лидерската позиция в един момент от полусезона, „смърфовете“ бяха свалени на земята и са пети в класирането с 35 точки, като ще завършат на четвърта позиция пред Левски при равенство или успех над Пирин под тепетата. „Черно-белите“ са раздирани от вътрешноклубно напрежение, което се отразява и на терена – отборът има само една победа в последните си девет мача за първенство (срещу Локомотив София с 2:1 у дома), като загуби предишните си три срещи във всички турнири без вкаран гол, включително поражението от Лудогорец с 0:4 в осминафинал за Купата на страната. Пирин е на 14-то място с 16 точки, като не отстъпи в нито едно от последните си три домакинства във всички турнири – „орлетата“ намериха място и в 1/4-финалите за Купата след 2:1 над Ботев Враца.

Пълна програма с мачовете от 20-ия кръг в Първа лига:

Събота, 9 декември

Локомотив София – Арда 0:1

Черно море – Славия 3:0

Ботев Враца – Левски 0:1

Неделя, 10 декември

ЦСКА 1948 – Крумовград 0:3

Ботев Пд – Хебър Пазарджик 1:0

ЦСКА – Лудогорец 0:1

Понеделник, 11 декември

15:00, Локомотив Пд – Пирин Благоевград

17:30, Берое – Етър. /БГНЕС

Категории: