Локомотив Пд открадна точка от Левски на "Герена"

Левски се пропука за пореден път и взе само точка срещу Локомотив Пловдив. Мачът от 15-ия кръг на Първа лига изненадващо завърши 1:1.

Ивелин Попов се възползва от груба грешка в противниковата защита и откри резултата в 18-ата минута. До почивката "сините" пропуснаха още няколко отлични ситуации за удвояване. Малко по-късно Матеус Силва бе близо до изравняването, но ударът му с глава бе отклонен от Сонко Сундбгерг. Към края на първото полувреме и Кръстев се озова на удобна позиция, но стражът на Локомотив Динко Хоркаш спаси. Малко след това вратарят на гостите развенча и Роналдо, който остана „очи в очи“ с него след извеждащо подаване на Попов.

И след почивката Левски продължи да бъде по-настъпателен, но играчите му демонстрираха твърде неточен мерник. Локо пък дочака своя миг. Димитър Илиев изведе по десния фланг на нападението Матеус Силва, който центрира топката към границата на пеналтерията на Левски, където връхлитащият Джовани с изстрел от движение по земя се разписа в мрежата зад стража Пламен Андреев.

В класирането Левски е пети с 26 точки, докато Локомотив Пловдив е четвърти с 29 пункта, колкото има и шампионът Лудогорец. „Орлите“ заемат третото място. На върха са ЦСКА и ЦСКА 1948 еднакъв брой точки – по 31.

В следващия кръг Левски посреща ЦСКА 1948, а Черно-белите гостуват на Пирин в Благоевград. /БГНЕС