Локо Пловдив започва в Европа със Спартак Търнава или Радник Биелина

Локомотив Пловдив започва директно от втория кръг на Лига Европа като носител на Купата на България.

Носителят на Купата на България Локомотив Пловдив ще срещне словашкия Спартак Търнава или босненския Радник Биелина във втория квалификационен кръг на Лига Европа, отреди тегленият днес жребий за надпреварата в Нион. "Смърфовете" започват директно от втория кръг на надпреварата, като ще бъдат домакини на първия мач в 25 юли, а седмица по-късно ще гостуват на реванша.

ЦСКА и Левски също научиха евентуалните си съперници за втория кръг, ако се справят с опонентите си на старта на турнира. "Червените" ще срещнат черногорския Титоград в първия кръг и при успех ще премерят сили с Осиек (Хърватия), като първият мач би бил в България, а реваншът в Хърватия. Левски от своя страна може да играе срещу кипърския АЕК Ларнака или Петрокуб (Молдова) при победа над Ружомберок в първия кръг. "Сините" ще бъдат гости в първия мач и домакини на реванша, ако стигнат до втория кръг на Лига Европа.

Лудогорец също научи евентуалния си съперник за втория квалификационен кръг на Шампионската лига - люксембургския Дюделанж или малтийския Валета. В първия кръг "орлите" ще се изправят срещу Ференцварош (Унгария).

Ако достигне до втория кръг, Лудогорец ще бъде домакин в първия мач срещу Дюделанж или Валета на 23/24 юли, а седмица по-късно ще гостува за реванша.

Два интересни сблъсъка ще има в нешампионския поток на квалификациите за Шампионската лига, като ПСВ Айндховен ще срещне швейцарския Базел, докато Виктория Пилзен ще се изправи срещу Олимпиакос. /БГНЕС