Ливърпул се завърна на върха след труден, но ценен успех над Фулъм

Отборът на Ливърпул победи трудно като гост закъсалия тим на Фулъм с 2:1 в среща от 31-ия кръг на английската Висша лига. Мърсисайдци контролираха събитията на терена през първата част и притиснаха лондончани от самото начало на двубоя.

Милнър (в средата) миг, след като реализира дузпата, с която Ливърпул спечели гостуването си на Фулъм.

Възпитаниците на Юрген Клоп поведоха закономерно в резултата след комбинация между Роберто Фирмино и Садио Мане, която бе завършена от сенегалеца в 26-та минута. Това бе 17-ият гол през сезона на Мане, с което той се изравни със своя съотборник Мохамед Салах. Ливърпул продължи да натиска, но така и не вкара втори гол до почивката. След нея „червените“ отново бяха по-настоятелни, но с пропуски се отчетоха Мане и Върджил ван Дайк. „Котиджърс“ на свой ред опитваха да затруднят по-именития съперник на контраатака, като дочакаха грешка на Ливърпул в 74-та минута. Тя дойде малко очаквано от Ван Дайк, който върна слабо топката с глава към Алисон, а от това се възползва бившият играч на мърсисайдци Райън Бабел, който вкара на празна врата за 1:1.

Седем минути по-късно Ливърпул си върна аванса в резултата. Мохамед Салах отправи шут към Серхио Рико, който се намеси неубедително, а Мане атакува топката и бе фаулиран от стража на домакините. Главният съдия Крейг Поусън отсъди най-тежкото наказание във футбола, а зад топката застана титулярният изпълнител на дузпи в тима Джеймс Милнър, който се появи малко по-рано в игра като резерва. Бившият английски национал реализира хладнокръвно от бялата точка и изведе отново „червените“ напред. До края Салах и Вайналдум можеха да подпечатат успеха на тима, но се отчетоха с пропуски. Така Ливърпул постигна труден, но ценен успех при визитата на закъсалия Фулъм и се върна на върха във Висшата лига с две точки аванс пред действащия шампион Манчестър Сити с мач повече. Фулъм остава пък в зоната на изпадащите на 13 точки от спасителната зона. В следващия кръг Ливърпул приема у дома Тотнъм, докато Фулъм е домакин на Манчестър Сити. /БГНЕС