Ливърпул отстрани Арсенал след паметна вечер на „Анфийлд“, Рашфорд класира Юнайтед напред

Тимът на Ливърпул се класира за четвъртфиналите на Карабао Къп, след като елиминира Арсенал след зрелищно 5:5 в редовното време и 5:4 след изпълнение на дузпи.

Ориги реализира два от головете за Ливърпул, като вторият дойде в добавеното време на срещата с Арсенал, за да се стигне до изпълнение на дузпи.

Двубоят на „Анфийлд“ започна по чудесен начин за домакините, които откриха след автогол на Шкодран Мустафи. Постепенно, обаче, възпитаниците на Унай Емери заиграха на по-високи обороти и възстановиха равенството чрез Лукас Торейра. Уругвайският национал направи добавка след спасяване на Каомин Келехер, като повторенията показаха, че той е бил в положение на засада. В надпреварата обаче главният съдия няма възможност за консултация с ВАР и така попадението беше зачетено като редовно. Грешките на мърсисайдци в средата на терена и при изнасянето от защита продължиха и Габриел Мартинели се разписа на два пъти, за да направи аванса на „артилеристите“ комфортен. В края на първата част обаче Джеймс Милнър намали дефицита след точно изпълнена дузпа, отсъдена за нарушение на Мартинели срещу Харви Елиът. През второто полувреме головете продължиха да валят в двете врати, като първо Ейнсли Мейтланд-Найлс върна двуцифрената разлика в полза на Арсенал след груба грешка на Милнър, но Алекс Окслейд-Чембърлейн и Дивок Ориги със страхотни удари възстановиха резултата. Джо Уилък отвърна на предизвикателството и след пробив не остави шансове на Келехер, но отново Ориги след ефектно изпълнение в добавеното време доведе сблъсъка до рулетката на дузпите. Там единствено Мартинели направи пропуск, а резервата Къртис Джоунс вкара решителната пета дузпа, която се оказа достатъчна за „червените“ и така те прескочиха третия кръг в турнира за първи път в последните три години. Арсенал пък не успя да достигне четвъртфиналите за четвърти последователен сезон. Ливърпул допусна пет гола във вратата си в мач на „Анфийлд“ за едва втори път в последните 66 години – любопитното е, че и предишният път беше срещу Арсенал, когато тимът отстъпи в същия турнир с 3:6 през 2007. Вчерашният сблъсък беше и най-резултатният след равенството между Дагенъм & Редбридж и Брентфорд – 6:6 през август 2014. Ливърпул – Арсенал е най-резултатният двубой в историята на Карабао Къп с 47 гола в 15 срещи между двата състава. Това бе и най-голямото равенство между два тима от Премиършип след Уест Бромич Албиън – Манчестър Юнайтед – 5:5 през май 2013 в последния мач на сър Алекс Фъргюсън начело на „червените дяволи“.

Рашфорд реализира и двата гола за успеха на Юнайтед при визитата на Челси в Карабао Къп.

Възпитаниците на Оле Гунар Солскяр също продължиха в следващата фаза, след като надиграха като гости Челси с 2:1. В герой за манчестърци се превърна Маркъс Рашфорд, който реализира и двете попадения за успеха. Първо той откри резултата в 25-та минута от дузпа, а в 73-та отбеляза втория си гол в срещата след великолепно изпълнение на пряк свободен удар. Между двете му попадения точен за домакините беше Миши Батшуай. Така Юнайтед отново надигра „сините“ през кампанията след онова 4:0 на старта на сезона във Висшата лига. В другия двубой от вечерта Астън Вила надигра у дома Уулвърхемптън с 2:1. Към тях в сряда се присъединиха още Лестър, Колчестър, Евертън, Манчестър Сити и Оксфорд Юнайтед. /БГНЕС