Ливърпул срещу Реал Мадрид на 1/8-финал в Шампионската лига

Ливърпул и Реал М ще се срещнат още на 1/8-финалите в Шампионската лига. Това отреди тегления преди минути жребий в Нион Швейцария. Англичаните получават шанс да вземат реванш за загубата във финала на надпреварата през миналия сезон. Тимът на Карло Анчелоти победи с 1:0 и спечели за 14-и път в историята си престижния трофей.

През 2018 година двата отбора отново стигнаха до мач за Купата, като тогава отново Реал спечели - 3:1. Грандовете се изправиха и в четвъртфиналите през сезон 2020/21 година, когато победата отново бе на страната на "белите" след общ резултат 3:1.

Богаташите от ПСЖ пък ще трябва да се преборят с Байерн за място сред най-добрите осем. Този двубой пък ще бъде повторение на финала от сезон 2019/20 година, в който баварците спечелиха с 1:0 в Лисабон. Сега парижани, с Лионел Меси в състава си, ще се опитат отново да отстранят баварския тим, след като го направиха и през сезон 2020/21 г. в четвъртфиналите. Байерн обаче бе най-впечатляващият отбор в груповата фаза през тази година.

Достатъчно любопитен изглежда и дуелът между Милан и Тотнъм. Двата тима за последно се изправиха един срещу друг през сезон 2010/11 година, когато "шпорите" болезнено отстраниха своя съперник отново в осминафиналите. Треньор на английския тим е бившият наставник на Интер и Ювентус Антонио Конте.

Първите срещи на 14-и, 15-и, 21-ви и 22-ри февруари. Реваншите на 7-и, 8-и, 14-и и 15-и март 2023 година.

Жребий за осминафиналите в ШЛ:

РБ Лайпциг - Манчестър С

Брюж - Бенфика

Ливърпул - Реал М

Милан - Тотнъм

Айнтрахт - Наполи

Борусия Д - Челси

Интер - Порто

ПСЖ - Байерн. /БГНЕС