Ливърпул с шокираща загуба от последния във Висшата лига

Ливърпул допусна шокираща загуба от Нотингам, който беше последен в класирането на Висшата лига преди този мач. "Червените" паднаха с 0:1 на "Сити Граунд" в среща от 13-и кръг.

В деветата минута Фабио Карвальо бе изведен хитро зад защитата на домакините, но Дийн Хендерсън излезе бързо, за да скъси ъгъла и отрази удара на португалеца. От последвалия корнер Фирмино можеше да се разпише с глава, но не успя да уцели добре топката и тя мина встрани от дясната греда.

Десет след това Куяте получи шанс да стреля от границата на наказателното поле, но не успя да го направи по най-добрия начин и Алисон улови без проблем. В следващата атака удар на Салах от близко разстояние бе блокиран. След точно половин час игра египтянинът изтърва нова добра възможност, шутирайки слабо от около 14-15 метра. Веднага след това Форест организира добра контраатака, но завършващият удар отново не затрудни вратаря на гостите. В 36-ата минута Върджил ван Дайк получи страхотен пас зад защитата, но като че ли се поколеба дали директно да стреля с глава или да свали топката към Фирмино и в крайна сметка изпълнението му опропасти атаката.

В 54-ата минута Стив Кук подаде успоредно на голлинията. Тайво Авонии засече топката, която срещна лявата греда зад Алисон и след това се върна в краката му, а при второто изпълнение нямаше грешка - 1:0 за Нотингам!

Ливърпул продължи да владее повече топката, а Нотингам пък се прибра дълбоко в своята половина и не даваше възможност на футболистите на Клоп да отправят опасни удари към тяхната врата. В 77-ата Куяте комбинира с Райън Йейтс, който стреля, а топката рикошира в крака на Ван Дайк, но стражът на Ливърпул спаси. Пет преди края Андрю Робъртсън центрира в наказателното поле, а влезлият като резерва Александър-Арнолд изпревари Джеси Лингард и стреля с глава, но вратарят на Нотингам спаси. Миг след това Фабиньо сбърка в средата, а Лингард комбинира с Райън Йейтс, който излезе сам срещу Алисон, който отрази сигурен втори гол във вратата си.

В 92-ата минута Ван Дайк нанесе удар след корнер, но Дийн Хендерсън направи феноменално спасяване с една ръка, за да спре нидерландеца да реализира гол. В добавеното време и удар на Салах с глава беше спасен.

Така Ливърпул допусна третата си загуба от началото на сезона и е на 7-то място с 16 точки. Нотингам пък спечели едва втората си победа и към момента е на предпоследното 19-то място с 9 точки от 12 мача. /БГНЕС