Ливърпул с нова издънка, допусна първа загуба на "Анфийлд" след 29 мача

Ливърпул претърпя втора поредна загуба във Висшата лига. След като в миналия кръг тимът на Юрген Клоп отстъпи с 0:1 на последния в класирането Нотингам Форест, сега "червените" се издъниха и срещу Лийдс, който преди този мач също беше в зоната на изпадащите и беше в поредица от четири загуби. Мърсисайдци паднаха с 1:2 и по този начин беше сложен край на серията им без загуба от 29 поредни мача за първенство на "Анфийлд". За последно Фулъм удари "червените" на този стадион. Това се случи в началото на март миналата година.

Победата за Лийдс дойде изключително драматично - с гол в последната минута на редовното време, след като преди това френският вратар Илан Мелиа изигра феноменално второ полувреме, за да спре нападателите на Ливърпул.

Гостите поведоха в още в четвъртата минута, когато Родриго наказа грешка на Джо Гомес. Десет след това вратарят на гостите се размина с едно центриране, Робъртсън върна топката от фланга и Салах засече от въздуха, за да изравни.

В 90-ата минута младият италиански национал Вилфред Гнонто свърши чудесна работа на десния фланг и подаде на Бамфорд, а той отклони към Крисенсио Самървил, който реализира с удар по земя за крайното 2:1.

Така след загубите от Нотингам и Лийдс отборът на Клоп остава на незавидната девета позиция с 16 точки. Лийдс, чийто американски треньор Джеси Марч беше заплашен от уволнение преди мача, се откопчи от зоната на изпадащите и вече е 15-и с 12 точки. /БГНЕС