Ливърпул обеща доживотна забрана за феновете, замеряли Гуардиола с монети

Феновете на Ливърпул, които замеряха мениджъра на Манчестър Сити пеп Гуардиола с монети по време на вчерашното дерби между двата тима, ще получат доживотна забрана да посещават стадион "Анфийлд". Това обявиха "червените" след вчерашната си победа над "гражданите", белязана от инцидента с Гуардиола, както и от обидни скандирания от страна на феновете на гостите.

След двубоя Гуардиола реагира със сарказъм на случилото се. "Следващият път ще го направим по-добре, сега не успях да ме уцелят. Толкова много монети, а не успяха да уцелят. Догодина ще опитат отново", каза той. От друга страна Юрген Клоп поднесе извинения на своя колега. "Това е ужасно, съжалявам. Поднасям извинения, нямах идея, че се е случило. Такова нещо не бива да се случва никога", коментира треньорът на мърсисайдци.

"Инцидентът ще бъде разследван с употребата на охранителните камери и виновните ще бъдат наказани, включително с доживотна забрана да посещават "Анфийлд", като е възможно забраната да обхваща всички стадиони", заявиха от клуба. В същото време от Ливърпул осъдиха скандиранията на феновете на Сити, насочени към трагедията на стадион "Хилсбъро". "Изключително разочаровани сме, че чухме тези отвратителни скандирания от сектора с фенове на гостите. Секторът бе вандализиран и с графити със същия характер", написаха от клуба, като местната полиция потвърди, че ще разследва случая. /БГНЕС