Люксембург спря победната серия на България в нервен контролен мач

България не успя да победи Люксембург в контролна среща, която приключи при нулево равенство. На стадиона в Люксембург "лъвовете" не съумяха да постигнат четвърти пореден успех под ръководството на селекционера Младен Кръстаич. Двата тима си разделиха по едно полувреме.

Кръстаич и компания не успяха да спечелят четвърти пореден двубой.

През първата част нашият тим имаше положения пред вратата на Ралф Шон, като Спас Делев дори вкара топката в мрежата, но попадението правилно бе отменено поради игра с ръка на офанзивния футболист на Лудогорец. Преди това съотборникът му в редиците на шампионите и капитан на "трикольорите" Кирил Десподов бе разочарован при пряк свободен удар от добрата намеса на Шон, а с два пропуска се отчете и Радослав Кирилов. Пред вратата на Светослав Вуцов домакините имаха ситуация при едно изпълнение на ъглов удар, когато бранителят на ЦСКА Енес Махмутович стреля опасно с глава, но топката за щастие мина встрани от гредата на стража на "белите".

След почивката ролите се размениха и домакините бяха по-активни и дейни през противниковата половина. България не успя да пресира по начина, по който го правеше преди почивката, и това отпускане доведе до не една и две ситуации пред вратата на Вуцов, включително греда на появилия се от пейката Ивандро Санчес. Все пак, играчите на Кръстаич издържаха на натиска на люксембургци, които в края на срещата, под изливащия се дъжд, останаха в намален състав след втория жълт картон на Данел Синани, който се подвизава в английския Норич. Второто полувреме бе далеч по-спокойно в сравнение с първото, когато главният съдия от Литва показа цели осем официални предупреждения, основно на играчи на домакините, които влизаха изключително агресивно в единоборствата.

Така Люксембург прекъсна победната поредица от три последователни срещи за България, която включва успехи над Гибралтар и Северна Македония в Лига на нациите и срещу Кипър в контрола през седмицата. Следващият двубой за Кръстаич и компания е домакинство срещу Черна гора в първа квалификационна среща за Евро 2024 на 24 март догодина. /БГНЕС