Литовци или македонци срещу Левски, румънци за ЦСКА и ЦСКА 1948 в ЛК

Българските представители в турнира Лига на конференциите разбраха съперниците си във втори предварителен кръг на надпреварата.


ЦСКА бе изтеглен първи в днешния жребий в централата на Нион, Швейцария. Възпитаниците на Саша Илич стартират похода си към групите на третия по сила евротурнир с домакинство на румънския Сепси. За ЦСКА 1948 също предстои домакинство на отбор от северната ни съседка – ФКСБ, докато Левски, който надви Арда в баража за участие в предварителните кръгове на ЛК, гостува на литовския Хегелман или македонския Шкупи в първия си двубой.

Първите мачове ще се играят на 27 юли, а реваншите са седмица по-късно – на 3 август. Жребият за трети квалификационен кръг е на 24 юли. Финалът в третото издание на турнира Лига на конференциите е на 29 май.

Междувременно, българският шампион Лудогорец научи съперниците си при евентуално отпадане от Балкани в първия предварителен кръг на Шампионската лига. При поражение от косоварите, разградчани ще са домакини на загубилия от двойката ХИК Хелзинки (Финландия) – Ларн (Северна Ирландия). /БГНЕС