Лингард и Де Хеа донесоха трите точки на Манчестър Юнайтед срещу Уест Хям

Отборът на Манчестър Юнайтед стигна до трудна победа с 2:1 при гостуването си на Уест Хям в мач от петия кръг на Висшата лига. "Червените дяволи" не показаха най-доброто от себе си на "Лондон Стейдиъм", но стигнаха до трите точки, благодарение на страхотни индивидуални моменти от Джеси Лингард и Давид Де Хеа в заключителните минути.

Джеси Лингард

Двубоят започна равностойно, като възпитаниците на Дейвид Мойс по нищо не отстъпваха на съперниците си и поведоха в резултата в 30-та минута с доза късмет, след като далечен изстрел на Саид Бенрахма се отби в Рафаел Варан и не остави шансове на Де Хеа. Гостите отговориха бързо и пет минути по-късно вездесъщият Кристиано Роналдо отбеляза дежурния си гол за Юнайтед след добро центриране на Бруно Фернандеш. Вратарят на домакините Лукаш Фабиански се отличи с добри намеси срещу Роналдо, а след почивката играта отново бе равностойна и домакините не изглеждаха притеснени от атаките на съперника си.

Роналдо имаше сериозни претенции за дузпа, след като бе повален в наказателното поле от Владимир Цоуфал, но както реферът Мартин Аткинсън, така и ВАР прецениха, че нарушение няма, въпреки че на повторенията ясно се видя контактът между двамата. По всичко изглеждаше, че Манчестър Юнайтед ще изгуби ценни точки в битката за челните места, но в 89-та минута влезлият като резерва Джеси Лингард, който миналата пролет вкара 9 гола в 16 мача за Уест Хям под наем, нахлу отляво в наказателното поле и с изключително точен удар преодоля Фабиански за 2:1. Това обаче не бе краят на емоциите в Лондон и в 92-та минута Люк Шоу спря с ръка центриране на Андрей Ярмоленко в наказателното поле. Първоначално Аткинсън даде знак за корнер, но след намеса на ВАР отиде да види ситуацията отново на екрана край тъчлинията и посочи бялата точка. Дейвид Мойс избра интересен ход и вкара в игра Марк Ноубъл, за да изпълни дузпата, но Де Хеа отрази удара на английския ветеран, а малко след това дойде и последният съдийски сигнал.

По този начин тимът на Оле Гунар Солскяр записа четвърта победа в първите си пет мача от сезона и дели първото място с Ливърпул, като двата тима имат по 13 точки. За Уест Хям това бе първо поражение през кампанията, а "чуковете" са на осма позиция с актив от осем точки.

В другия мач от следобеда Брайтън победи Лестър с 2:1 у дома и се изкачи до трето място в класирането с 12 точки. Лестър заема 12-та позиция с шест точки. /БГНЕС